Essentiële hulpmiddelen voor beginnende tuiniers

Als beginnende tuinier is het kopen van kwalitatief hoogwaardig gereedschap dat u voor veel verschillende tuintaken kunt gebruiken een veel betere strategie dan het ophalen van gespecialiseerde, dure gereedschappen die alleen dienen om uw gereedschapsschuur rommelig te maken.

Je zult merken dat je meer handgereedschap in je tuin gebruikt dan enig ander type gereedschap. De kunst is om gereedschappen te vermijden die slechts één taak uitvoeren en te kiezen voor gereedschappen die de plaats kunnen innemen van twee of meer handgereedschappen.

Essentiële handgereedschappen

Hori-hori: dit Japanse tuinmes is het Zwitserse zakmes van de tuin en vervangt minstens drie verschillende handgereedschappen. Het is een geweldig hulpmiddel voor het wieden vanwege de scherpe rand, waardoor het een geweldige keuze is om onkruid te snijden of volledig uit te graven. Je kunt het gebruiken als een transplantatie- en zaadplantgereedschap, maar ook als een manier om je wortelgewassen veilig te oogsten.

De hori-hori is het meest essentiële handgereedschap voor tuinieren dat u kunt kopen.

Handsnoeischaar: Handsnoeischaar wordt meestal gebruikt om takken en stengels te hakken. Hiermee wordt de regel ‘meer dan één doel’ overtreden, maar snoeien is zo’n essentiële tuinieractiviteit dat het zinvol is om een ​​hulpmiddel voor de klus te hebben.

Handhark: de handhark is uw gereedschap voor grondmanipulatie. Je kunt het gebruiken om grond glad te maken, vervelende onkruiden te verwijderen waar je hori-hori niet voor heeft gezorgd, of je grond om te draaien als mini-helmstok.

Deze drie gereedschappen zijn je essentiële handgereedschap, maar als je wat extra geld hebt, wil je misschien opspringen voor een handwieder en een mooie tuinschaar. Ze zijn niet nodig, omdat een hori-hori en handsnoeier de plaats van deze tools kunnen innemen, maar er zijn situaties waarin u misschien een meer gespecialiseerde tool wilt.

Essentiële gereedschappen met lange steel

Booghark: de booghark is uw grondbewerkingsgereedschap op grondniveau. Het wordt meestal gebruikt om uw tuin waterpas te zetten, maar kan ook tuinen vrij van harken harken, waardoor uw grond consistenter voor uw planten wordt. Het kan ook worden gebruikt voor bladeren of licht puin, maar is zwaarder dan standaard bladharken, dus het kan je vermoeien om dit te doen.

Graafvork: deze worden gebruikt om de grond onder het oppervlak van uw tuin te manipuleren. Het is veel effectiever dan een schop voor veel verschillende soorten tuinactiviteiten. De meeste tuinders gebruiken graafvorken om grond los te maken, op te tillen en om te keren. In kleine tuinen zijn graafvorken bijzonder nuttig om de samenstelling of kwaliteit van uw grond snel te veranderen.

Ronde schop: Er zijn veel verschillende soorten tuinschoppen, maar je kunt niet verkeerd gaan met een eenvoudige schop met ronde kop. De meeste van uw belangrijkste grondverzet zal plaatsvinden met deze tool. Het kan verdubbelen als een transplanter of een middel om vervelende onkruiden of stronken uit te graven indien nodig.

Waterslang: de meeste beginnende tuinders hebben al een slang, maar het is belangrijk om op deze lijst te zetten, omdat dit misschien wel het meest essentiële hulpmiddel met een lange steel is! Zonder dit kun je geen water leveren aan je planten en ze laten groeien.

Als u wilt toevoegen aan uw gereedschapsverzameling met een lange steel, overweeg dan deze bonushulpmiddelen:

Transplantatiespade: uw hori-hori of schop met een ronde kop kan het grootste deel van het transplantatiewerk doen, maar als u een meer gericht hulpmiddel wilt, is de transplantatiespade iets voor u. Het heeft een smallere, vierkante kop die mooie greppels graaft voor uw tuinrijen.

Essentiële hulpmiddelen voor beginnende tuiniers

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Schuiven naar boven