Hoe uw grasmaaier te verzorgen tijdens het piekmaaiseizoen

Vervang de olie

Voor maaiers met 4-takt motoren, moet u ervoor zorgen dat u de olie bijhoudt. Uw gebruikershandleiding vertelt u precies wanneer de olie moet worden vervangen. Meestal gaat het om de 50 bedrijfsuren. Voor huiseigenaren is het een goed idee om de olie minstens één keer per jaar in het voorjaar of de zomer te verversen, zelfs als u de 50 gebruiksuren vorig seizoen niet hebt bereikt.

Filters reinigen / vervangen

Let bij het verversen van de olie ook op het oliefilter. Reinig het filter voordat u het terugplaatst als het in goede staat is. Vervang het filter als het is beschadigd.

Het is ook heel belangrijk dat u het luchtfilter schoon houdt. Een verstopt luchtfilter betekent dat de maaier geen lucht naar binnen kan brengen om de motor te koelen. Hierdoor verbrandt de maaier meer benzine en kan de motor oververhit raken. Als dit filter te verstopt raakt, kan het zelfs voorkomen dat de maaier start. Reinig of vervang het luchtfilter aan het begin van het maaiseizoen en blijf het regelmatig controleren.

Slijpbladen

cherpe maaimessen helpen het gras gezond te houden. Grasplanten groeien veel beter als ze schoon worden gesneden in plaats van gescheurd door een bot mes. Dit helpt ook om ziekte te voorkomen. En als u een mulchmaaier heeft, zorgen scherpe messen ervoor dat het gemaaide gras fijn wordt gehakt, zodat ze op het gazon kunnen vallen en voedingsstoffen naar de grond kunnen terugbrengen.

Het is een goed idee om het mes aan het begin van het maaiseizoen en in het midden van het seizoen te slijpen. Voor commerciële maaiers die vaker worden gebruikt, moet u vaker slijpen.


Reinig het dek

Het maaidek schoonhouden is erg belangrijk tijdens het piekmaaiseizoen. Hoe meer u maait, hoe sneller gras zich onder het dek ophoopt. Als u gras laat ophopen, kan dit leiden tot roest en ook voorkomen dat de maaier met maximale efficiëntie maait. Schraap de aangekoekte kniplagen van het dek en gebruik een handdoek om resterende knipsels weg te vegen.

Als u klaar bent met het reinigen van het maaidek, stelt u het ongeveer 1/2 inch hoger in dan de aanbevolen maaihoogte voor het type gras dat u maait. Het gras iets hoger maaien tijdens het piekmaaiseizoen vermindert stress en helpt het gazon bij weinig water te overleven.

Door deze tips te volgen, kunt u uw grasmaaier tijdens het maaiseizoen met maximale efficiëntie laten werken. Het helpt ook om uw gazon gezond te houden.

Hoe uw grasmaaier te verzorgen tijdens het piekmaaiseizoen

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Schuiven naar boven